021-22383598
ساعات کاری :
شنبه تا چهارشنبه : 9 الی 4
پنجشنبه : 9 الی 12:30
شماره های تماس :
02122383272-02122383598

منابع آموزشی

10 / 10
از 1 کاربر

منابع آموزشی

منابع آموزشی شامل کتاب های درسی و غیر درسی ، خلاصه درس و نکات ، نمونه سوالات ، آزمون های آنلاین می باشد و دانش آموز مدرسه رایان کاشیها، می توانند از طریق وب سایت آموزشی مدرسه به نشانی www.kashiha .ir  از آنها استفاده نمایند.

 

 منابع آموزشی مدرسه رایان کاشیها

 

کتاب‌های درسی : به کتاب هایی اطلاق میشود که بر طبق برنامه درسی خاص و با هدف معینی که از طرف نهادهای ذیصلاح وزارت آموزش و پرورش مصوب و تهیه شده‌اند و در کلاس‌های درس از آنها استفاده می شود.

کتاب‌های غیردرسی : به کتاب هایی اطلاق میشود که برای مهیا کردن زمینه‌ ایجاد انگیزه برای یادگیری ، مکمل، جبران آموزش ، افزایش سواد علمی و دانش و پرورش مهارت‌های عملی و افزایش یادگیرندگی برطبق برنامه های ویژه و هدف‌ها یی تهیه و تنظیم شده و الزاما وابسته به برنامه‌های درسی دوره تحصیلی نیستند.

 

 

 

کتاب های درسی در بخش آموزش، چه اهمیتی دارد؟

در بخشی از یافته های یکی از محققین در رابطه با عوامل مرتبط با محتوای درس‌ها که سبب بی‌توجهی دانش‌آموزان به مطالب درسی می‌شود به این نتیجه رسید که از منظر دانش‌آموزان، انتزاعی بودن محتوای درسها، مشخص نبودن کاربرد و ضرورت و فایده دروس، عدم ارتباط مطالب درسی با اهداف و نیازهای دانش‌آموزان و زیاد بودن مطالب و حجم مفاهیم عنوان شده در درسهای مختلف به ترتیب رتبه‌های اول تا چهارم بی‌توجهی دانش‌آموزان به مطالب درسی را به خود اختصاص می‌دهند. این امر به خوبی وجود مشکلاتی را در سازماندهی و انتخاب محتوای کتاب‌ها نشان می‌دهد. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد برای اینکه دانش‌آموزان توجه بیشتری به کتاب‌های درسی کنند لازم است مفاهیم و حجم مطالب درسی آنها کاسته و بر طبق نیاز روزمره دانش‌آموزان تهیه شود. کاربرد، ضرورت و فایده هر درس مشخص و محتوای کتاب‌های درسی به گونه‌ای مناسب سازماندهی  گردد.

در وضعیتی که محتواهای کتاب‌های درسی به شکلی خوب سازماندهی شوند و بتواند در مورد مطالب ارائه شده، دانش‌آموزان را به تفکر انتقادی و تحلیلی وادار کند می تواند باعث پرورش تفکر خلاق وی شد.

از طرفی، گاهی موانع و مشکلاتی در طول یادگیری مطالب کتاب‌های درسی برای دانش‌آموزان ایجاد می‌شود. از جمله این مشکلات انتشار کتاب‌هایی با عنوان کتاب‌های کمک آموزشی است. نتایج یک پژوهش بیانگر این مطلب می باشد که نقش کتاب‌های کمک آموزشی در نظام تدوین و طراحی برنامه درسی دوره متوسطه بسیار کمرنگ و ضعیف است و آنها نقش گسترش سواد عمومی از قبیل اطلاعات تاریخی و جانبی دانش‌آموزان است. وی با بیان این مطب که برنامه درسی دوره متوسطه باید زمینه یادگیری فراوانی برای مراجعه به کتاب‌های غیردرسی فراهم کند، به این باور رسیدند که در بیشتر کتاب‌های ‌کمک آموزشی، دانش‌آموز نقش فعالی ندارد و نویسنده کتاب به جای او می‌اندیشد و بر این استدلال کتاب‌های کمک آموزشی به پرورش خلاقیت و تفکر دانش‌آموزان کمکی نمی‌کند.

 

ارسال نظر و نظرات ثبت شده